Петро Авен. Джерело: росЗМІ

Британія конфіскувала в російського олігарха майже мільйон доларів, — ЗМІ

Правоохоронці Великої Британії конфіскували в російського олігарха Петра Авена понад 750 тисяч фунтів стерлінгів (963 260 доларів). Таким чином британці вперше успішно провели конфіскацію активів олігарха з Росії.

Про це повідомив Bloomberg. Журналісти зазначили, що керівник майна російського бізнесмена Петра Авена погодився на конфіскацію майже одного мільйона доларів, аби завершити майже дворічне розслідування британської поліції щодо ухилення від санкцій.

Представниця Національного агентства з боротьби зі злочинністю Аннабель Дарлоу заявила, що тисячі фунтів стерлінгів готівкою, знайдені в особняку Авена за межами Лондона, конфіскували, згідно із законодавством про доходи, отримані злочинним шляхом.

"Перша успішна конфіскація коштів у межах розслідування можливого ухилення від санкцій є важливою віхою, яка повинна стимулювати подальші дії щодо забезпечення дотримання санкцій", — заявив старший радник з адвокатської діяльності в Spotlight on Corruption Джеймс Болтон-Джонс.

Національне агентство з боротьби зі злочинністю звинуватило Авена в тому, що він був "прокремлівським олігархом", який придбав свої багатства в останні дні радянського режиму, однак його адвокати відкинули це звинувачення.

Згідно з рішенням суду, гроші, які зберігалися на банківських рахунках у HSBC Holdings Plc і Monzo Bank Ltd., конфісковано після того, як дружина Авена та керівник його майна визнали, що ці кошти "або були майном, яке підлягає конфіскації, або призначені для використання в протиправних діях".

Російський мільярдер Петро Авен потрапив під санкції Європейського Союзу 28 лютого 2022 року. Влада ЄС пояснила це рішення тим, що Авен має зв'язки в російських владних колах. Сам мільярдер каже, що виступає проти режиму російського диктатора Володимира Путіна.

Нагадаємо, що у квітні цього року в Європейському Союзі суд зняв санкції з двох російських олігархів. Суд задовольнив позов акціонерів "Альфа-Банку" Петра Авена та Михайла Фрідмана про їх виключення із санкційного списку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 29.07.2024 17:53