Фото: Facebook Владислава Трубіцина

Депутата-втікача Трубіцина оголосили у міжнародний розшук

У понеділок, 5 червня, Вищий антикорупційний суд оголосив в міжнародний розшук підозрюваного у хабарництві депутата Київради Владислава Трубіцина.

Про це повідомив Центр протидії корупції.

Зазначається, що депутат тричі не з'являвся на судові засідання у ВАКС, хоча попереджався про них належним чином. 

"Трубіцин жодним чином не інформував суд про причини своєї неявки. Хоча таку можливість він мав, адже 17 травня надіслав лист до Київради й просив перенести засідання робочої групи у зв'язку з нібито погіршенням стану здоров'я", — йдеться у повідомленні.

Інтереси підозрюваного на засіданні представляла адвокатка з регіонального Центру безоплатної правової допомоги. Вона попросила відкласти засідання і дати їй додатковий час на ознайомлення зі справою. Суд задовольнив прохання частково, відклавши розгляд клопотання про зміну запобіжного заходу. Його розглянуть наступного засідання — 12 червня. Окрім зміни запобіжного заходу, прокурор проситиме стягнути із Трубіцина заставу у розмірі майже 10 мільйонів гривень.

Справа Трубіцина

Підозра в корупції Трубіцину була оголошена ще в лютому 2022, до початку повномасштабної війни. Національне антикорупційне бюро викрило депутата Київської міськради від фракції "Слуга народу", голову постійної комісії Київради з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою Владислава Трубіцина на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 1,39 млн гривень. Ці гроші він отримав від одного зі столичних підприємців за перемогу в електронних торгах на право розміщення торгових точок. Зараз справа розглядається у Вищому антикорупційному суді. 25 травня на засіданні Київради Владислава Трубіцина виключили зі складу фракції "Слуга народу".

Нагадаємо, 30 травня Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) подала клопотання про міжнародний розшук депутата Київської міської ради від фракції "Слуга Народу" Владислава Трубіцина.

Пізніше стало відомо, що депутат Трубіцин зміг перетнути державний кордон України на підставі листа від очільника Головного управління розвідки Кирила Буданова.

31 травня Головне управління розвідки України підтвердило інформацію про те, що очільник відомства Кирило Буданов надав депутату Київради Владиславу Трубіцину лист для виїзду за кордон.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.06.2023 14:43