Робота HIMARS. Джерело: Генштаб ЗСУ

Дозвіл США на обстріли території Росії суттєво вплинув на ситуацію на фронті, — ЗМІ

Російські окупанти готували потужніший наступ на Харківську область. Вони зосередили на своїй території майже 90 тисяч солдатів. Але завдяки дозволу США на удари американською зброєю по російській території нову атаку загарбників вдалося зірвати.

Таку інформацію оприлюднила агенція Associated Press. Журналісти зазначили, що рішення США про надання українській армії дозволу на удари американською зброєю по території Росії ухвалили саме тоді, коли російські війська готувалися відкрити новий фронт у північно-східній частині України.

Перший заступник міністра оборони Іван Гаврилюк прокоментував медійникам, що росіяни, готуючись до нового наступу, стягнули до України щонайменше 90 тисяч військових, але тримали їх в глибині своєї території.

Військовослужбовці українських бригад, які воюють на Харківському напрямку, теж поспілкувалися з журналістами Associated Press, вони зізналися, що вже через декілька годин після отримання дозволу від США розпочалася робота ракетних систем HIMARS по території Росії.

"HIMARS не мовчали цілий день. З перших днів українським силам вдалося знищити цілі колони військ вздовж кордону, які чекали наказу про вхід в Україну", — пригадав у розмові командир артилерійського розрахунку на позивний "Гефест".

Він пояснив, що раніше українські військові не могли атакувати цілі на російській території, оскільки всі склади з боєприпасами й іншими ресурсами росіяни тримали на 20 кілометрів далі, ніж могла дістати українська зброя.

Журналісти зробили висновок, що після дозволу на удари по Росії динаміка на північно-східному фронті майже одразу змінилася, й українським військам вдалося стабілізувати ситуацію там.

Нагадаємо, декілька днів тому директор із питань Європи Ради національної безпеки Білого дому Майкл Карпентер заявляв, що Україна має дозвіл на удари американською зброєю по території Росії. Але це стосується лише російського прикордоння поблизу Харківської та Сумської областей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.06.2024 17:52