Марк Рютте. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Генсек НАТО пояснив, чому союзники повинні ігнорувати ядерні погрози Путіна

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Марк Рютте заявив, що союзники по НАТО "не повинні та не будуть" прислухатися до брязкання ядерною зброєю російського диктатора Володимира Путіна. Він запевнив, що Альянс сильний і може відповісти на будь-які погрози.

Про це він розповів в інтерв'ю Sky News. Рютте зауважив, що щорічні ядерні навчання країн-членів НАТО, які розпочинаються наступного тижня, посилають супротивникам чіткий сигнал про те, "що ми готові відреагувати на будь-яку загрозу".

Колишній прем'єр-міністр Нідерландів також висловився про війну Росії в Україні. Марк Рютте висловив сумнів у тому, що Україна слабша, оскільки Велика Британія та інші союзники ще не дали їй дозволу на використання далекобійної зброї для ураження цілей на території Російської Федерації, давши зрозуміти, що за умови, що Захід продовжить підтримувати Київ, "одна система озброєнь не змінить результат війни".

Як відомо, нещодавно російський диктатор Володимир Путін знову згадав про застосування ядерної зброї. Зокрема, він заявив про зміни в ядерній доктрині Росії — росіяни планують розширити умови застосування ядерного арсеналу. Путін заявив, що ця доктрина дозволяє Росії здійснити ядерний удар у відповідь на агресію з боку будь-якої неядерної держави, якщо така агресія відбувається за участю або за підтримки ядерної держави.

Українські офіційні особи пояснили такий крок Путіна відсутністю в нього інших інструментів залякування. Мовляв, це просто така його "страшилка".

Нагадаємо, представник Євросоюзу із зовнішньої політики Петер Стано зазначив, що ядерні погрози російського диктатора Володимира Путіна є безрозсудними та безвідповідальними. Зокрема, плани Росії щодо розширення застосування ядерної зброї викликають занепокоєння на Заході.

Своєю чергою державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що світ потребує роззброєння та закінчення воєн. Погрози ядерною зброєю від російського диктатора Володимира Путіна є "безвідповідальними".

Нещодавно президент України Володимир Зеленський заявив, що глава Кремля Володимир Путін й справді може використати ядерну зброю через свою неадекватність. Він вже не вперше лякає світ ядерними погрозами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.10.2024 17:33