Суд над Киоиленком. Джерело: "Суспільне"

Голові Антимонопольного комітету Кириленку суд не обрав запобіжний захід: у чому причина

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) переніс розгляд засідання з обрання запобіжного заходу очільнику Антимонопольного комітету (АМКУ) Павлу Кириленку на 27 серпня. Його підозрюють у незаконному збагаченні на понад 56 мільйонів гривень, а також у неправдивому декларуванні.

Про це повідомило "Суспільне". Журналісти зазначили, що прокурори просили суд відправити Кириленка під варту з можливістю застави в понад 121 мільйон гривень.

Зокрема, на засіданні сторона обвинувачення описала процеси купівлі нерухомості родичами Кириленка. Сам голова АМКУ заявив, що слідство "не зібрані докази відповідно до підозри і відсутня сама подію злочину". Він також заявив, що не зможе виїхати за кордон без дозволу Кабміну.

Варто зазначити, що, за даними слідства, 2020-2023 років підозрюваний, обіймаючи посаду керівника обласної державної адміністрації, набув 21 об’єкт нерухомості та люксовий автомобіль, зареєструвавши майно на родичів своєї дружини.

Зокрема, це:

  • сім квартир у Києві й Ужгороді загальною площею 688,5 квадратного метра;
  • будинок під Києвом площею понад 220 квадратних метрів;
  • два гаражних бокси;
  • шість паркомісць;
  • три нежитлових приміщення загальною площею понад 190 квадратних метрів;
  • автомобіль ВМW Х3.

Нагадаємо, що Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили посадовцю державної установи зі спеціальним статусом про підозру в незаконному збагаченні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.08.2024 16:34