Розслідування НАБУ. Джерело: Національне антикорупційне бюро України

Придбав сім квартир і не тільки: голові АМКУ Кириленку повідомили про підозру в незаконному збагаченні

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомили посадовцю державної установи зі спеціальним статусом про підозру в незаконному збагаченні на 56,2 мільйона гривень і декларуванні неправдивої інформації.

Про це інформує прес-служба НАБУ.

"За даними слідства, 2020-2023 років підозрюваний, обіймаючи посаду керівника обласної державної адміністрації, набув 21 об’єкт нерухомості та люксовий автомобіль, зареєструвавши майно на родичів своєї дружини", — йдеться в повідомленні правоохоронців.

Зокрема, це:

  • сім квартир у Києві й Ужгороді загальною площею 688,5 квадратного метра;
  • будинок під Києвом площею понад 220 квадратних метрів;
  • два гаражних бокси;
  • шість паркомісць;
  • три нежитлових приміщення загальною площею понад 190 квадратних метрів;
  • автомобіль ВМW Х3.

"Водночас різниця між вартістю вказаного майна та наявними коштами (дохід, заощадження) посадовця та його дружини склала 56,2 мільйона гривень. Окрім того, підозрюваний не вказав набуте майно у деклараціях особи, уповноваженої на виконання функцій держави, за 2020, 2021, 2022 та 2023 роки", — наголосили в НАБУ.

Розслідування детективи та прокурори розпочали після оприлюднення журналістського розслідування "Радіо Свобода". В НАБУ не називають прізвища підозрюваного, але очевидно, що йдеться про колишнього начальника Донецької обласної військової адміністрації Павла Кириленка, який зараз очолює Антимонопольний комітет України.

Нагадаємо, раніше розслідування "Схем" виявило, що за декілька років власниками майна на понад 70 мільйонів гривень стали голова Антимонопольного комітету Павло Кириленко та члени його родини. Вони придбали апартаменти, земельні ділянки, будинок, офіси й інше. При цьому ніхто з родичів Кириленка бізнесом не займався, а сам він до Антимонопольного комітету очолював Донецьку облдержадміністрацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.08.2024 12:56