"Група семи" засудили визнання Л/ДНР

23 ЛЮТОГО 2022 08:59

Міністри закордонних справ країн G7 - найбільших економік світу - погодилися засудити визнання Росією так званих "Л/ДНР" на сході України.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на BBC.

Йосімаса Хаясі, голова МЗС Японії , повідомив журналістам, що міністри ухвалили, що визнання Росією двох регіонів "незалежними" є порушенням суверенітету та територіальної цілісності України, а також міжнародного права.

"Європейська та міжнародна єдність та твердість. Ми погодили це з нашими партнерами з G7. Спільна рішучість підтвердити нашу повну солідарність з Україною та запровадити санкції у відповідь на незаконні та безвідповідальні дії Росії", - написав за підсумками переговорів міністрів країн "Групи семи" голова МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан у Twitter.

G7, або "Група семи" — міжнародний "клуб" урядів семи високорозвинених країн світу (США, Японія, Німеччина, Британія, Франція, Італія, Канада). У 2022 році у G7 головує Німеччина.

Саме ФРН і скликала вчорашню зустріч.

Українська влада та західні партнери в останні кілька місяців звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення та посилення російської дезінформації. Занепокоєння посилилися, коли 11 лютого Сполучені Штати заявили, що російське вторгнення в Україну може статися “у будь-який час”. 

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: Байдена повідомив, що біля українських кордонів РФ зосередила 150 тис. військових

Світ, 23.02.2022 08:59