Дмитро Кулеба. Джерело: armyinform.com.ua

"Красивого Вільнюса не буде": Кулеба спрогнозував, чи переможуть країни Балтії Росію в разі нападу на них

Країна Балтії зможуть перемогти Росію у разі нападу окупантів. Однак балтійські міста матимуть такий же вигляд, як знищені російськими військами Бахмут чи Авдіївка.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю литовським журналістам.

Український міністр переконаний, що якщо Росія нападе на балтійські країни, то вони будуть захищатися за досвідом і за можливостями, а НАТО знадобиться декілька днів, щоби відповісти.

"Зрештою, я думаю, НАТО переможе. Але подивіться на Бахмут, подивіться на Авдіївку — такий вигляд матимуть країни Балтії після напружених бойових дій. Ось такими будуть ваші міста. Красивого Вільнюса не буде", — сказав він.

Кулеба наголосив що найдешевший і найбезпечніший спосіб уникнути конфлікту з Росією — це підтримати українців, які борються проти російської агресії. За його словами, Литва це розуміє, тому активно підтримує Україну.

"Інші тільки вдають, що можуть цього уникнути", — зазначив міністр закордонних справ України.

Нагадаємо, що наприкінці лютого Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з головою європейської дипломатії Жозепом Боррелем. Вони обговорили продовження військової допомоги Україні. За словами українського міністра, абсолютним пріоритетом зараз є артилерійські снаряди. До кінця березня Євросоюз планує надати Україні майже 170 тисяч патронів і працює над подальшим збільшенням обсягів постачань.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.03.2024 10:18