Дмитро Кулеба. Джерело: armyinform.com.ua

Скільки снарядів надасть Європа Україні до кінця березня: Кулеба назвав цифру

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з головою європейської дипломатії Жозепом Боррелем. Вони обговорили продовження військової допомоги Україні.

Про це Дмитро Кулеба повідомив у своїх соціальних мережах.

"Під час нашої сьогоднішньої розмови Жозеп Боррель підтвердив повну солідарність Євросоюзу з Україною. Я подякував йому за його особисте керівництво та підтримку протягом останніх двох років", — зазначив український міністр.

За його словами, Європейський Союз ухвалив історичні рішення щодо надання Україні зброї, запровадження санкцій проти Росії, початку переговорів про вступ України до ЄС та підтримки "Формулу миру", яку ініціював український президент Володимир Зеленський.

Міністр закордонних справ України додав, що багато вдосконалень і рішень ще попереду, і зараз триває спільна робота над тим, щоби забезпечити їх швидке прийняття.

"Абсолютним пріоритетом зараз є артилерійські снаряди. До кінця березня Євросоюз планує поставити в Україну майже 170 тисяч патронів і працює над подальшим збільшенням обсягів постачань", — запевнив Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, минулого тижня єврокомісар із питань фінансів Йоганнес Ган заявив, що Європейський Союз зможе виробляти для України до двох мільйонів артилерійських боєприпасів щорічно. Але це стане можливим лише з 2025 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.02.2024 16:41