Посольство Росії у Вільнюсі. Джерело: lrt.lt

Литва надіслала Росії ноту протесту щодо порушення повітряного простору

У Литві представників посольства Росії викликали в міністерство закордонних справ і вручили ноту протесту. Це пов’язано з тим, що російський літак приблизно хвилину перебував у литовському повітряному просторі.

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ Литви.

"У вівторок, 2 липня, Міністерство закордонних справ Литовської Республіки викликало представників посольства Російської Федерації у Вільнюсі та вручило ноту протесту з приводу порушення повітряного простору Литви", — йдеться у повідомленні.

Інцидент, за даними литовського МЗС, стався ввечері 30 червня, коли літак російської авіакомпанії "Победа", що прямував з аеропорту Внуково в Москві до аеропорту Храброво в Калінінградській області Росії, незаконно увійшов у повітряний простір Литви над Балтійським морем і залишався там близько хвилини.

У литовському відомстві висловили протест представникам посольства Російської Федерації з приводу цього інциденту та зажадали від відповідальних російських установ якнайшвидше надати роз'яснення та вжити всіх необхідних заходів для запобігання повторенню подібних інцидентів у майбутньому.

Нагадаємо, нещодавно Міністерство оборони Литви висунуло ідею заборонити виїзд до Росії, Білорусі та Китаю особам, які працюють із таємною інформацією. Проект спрямований на захист працівників державних установ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 02.07.2024 20:34