Фото ілюстративне. Джерело: lrt.lt

Литва ще більше відмежується від Росії та Білорусі: до якого кроку готовий вдатися Вільнюс

До лютого 2025 року Литва планує відключити лінії електропередач із Росією та Білоруссю. Річ у тому, що балтійські електромережі синхронізують із мережами західноєвропейських країн.

Про це повідомив литовський мовник LRT. Журналісти зазначили, що литовський оператор системи передачі електроенергії Litgrid 8 лютого наступного року відключить всі лінії електропередачі з Російською Федерацією та Білоруссю.

"Після цього ми розпочнемо їхній демонтаж. Така ідея існувала вже давно, зараз ми наблизилися до її втілення", — розповів медійникам неназваний представник литовської компанії.

Він додав, що вже 9 лютого 2025 року балтійські електромережі синхронізують із мережами західноєвропейських країн.

"Оскільки синхронізація мережі з континентальною Європою наближається, уряд у середу відключив сім 330-кіловольтних зв'язків з Росією та Білоруссю зі списку активів і об'єктів, важливих для національної безпеки", — йдеться в матеріалі литовських журналістів.

Раніше в жовтні стало відомо, що Литва "відгородилася" від Росії "зубами дракона". Вони з’явилися на мосту через річку Неман, яка веде до російської Калінінградської області. Станом на початок жовтня литовські військові випробовували їх, оцінюючи їхню здатність стримати важку техніку. За словами міністра оборони Литви Лаурінаса Кащюнаса, в майбутньому міст додатково укріплять залізними балками.

Нагадаємо, до цього Лаурінас Кащюнас закликав змінити алгоритм місії НАТО з патрулювання повітряного простору в країнах Балтії після падіння російського військового безпілотника в Латвії. Він закликав збивати рашистські дрони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.10.2024 22:57