Дмитро Кулеба. Джерело: МЗС України

Міністр Кулеба розповів, чи є в України фаворит на майбутніх президентських виборах у США

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що його не турбує ім'я наступного президента Сполучених Штатів Америки. Адже наша країна працюватиме з будь-яким американським лідером.

Таку заяву Дмитро Кулеба зробив під час виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

"Мене не так турбує ім'я наступного президента США, як стан американського суспільства й американської політики наступного дня після виборів. Ми будемо працювати з будь-яким наступним президентом, яким би не було його чи її ім'я, тому що ми знаємо, що США не відійдуть від своєї стратегії щодо України", — наголосив він.

Міністр розповів, що якщо у США буде новий президент, то можливі спроби скоригувати політику щодо України. Але наша країна не залишиться без підтримки, бо вона в інтересах самих американців.

За словами Кулеби, зараз у Конгресі відбувається рутинна демократична бюрократія. І для того, щоб ухвалювати рішення, потрібні переговори. Але відданість демократії "врешті-решт переможе".

Як відомо, зараз у США розпочалися праймеріз, під час яких республіканці та демократи оберуть по кандидату для участі у майбутніх президентських виборах. Найімовірніше, кандидатом від республіканців стане Дональд Трамп, а від демократів — Джо Байден. Вибори відбудуться 5 листопада цього року.

Нагадаємо, що в грудні чинний президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден оцінив шанси колишнього лідера країни Дональда Трампа на прийдешніх виборах. На думку Байдена, його конкурент пасе задніх у виборчих перегонах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.01.2024 19:48