Фото ілюстративне зі соцмереж

Молдова боїться, що Росія зірве їй вибори: Кишинів попросив допомоги в Європи

Росія хоче зірвати майбутні вибори в Молдові. Влада країни звернулася до Європейського Союзу за допомогою у продовженні боротьби за демократію.

Про це повідомив NewsMaker із посиланням на спікера парламенту Молдови Ігоря Гросу.

На конференції голів парламентів країн ЄС він розповів про майбутні президентські вибори, що відбудуться цієї осені в Молдові, і референдум про вступ до Євросоюзу.

"Ми впевнені, що Росія всіма силами намагатиметься зірвати цей процес. Для того, щоб ввести в оману громадську думку, посіяти паніку та тривогу серед населення, використовують витончені сучасні технології із застосуванням штучного інтелекту та, зокрема, інформаційних каналів", — сказав спікер парламенту.

За його словами, Росія хоче вплинути на результати президентських виборів і повернути Молдову з європейського курсу. Тому він звернувся до представників Євросоюзу та попросив допомоги у продовженні боротьби за демократію, модернізацію та прогрес.

Також Гросу заявив, що підтримка України означає підтримку Молдови, тому що обидві країни вирішили відокремитися від колишньої імперії та жити у вільному, мирному та світі, що процвітає.

"Це наш цивілізаційний вибір. Я впевнений, що разом ми досягнемо успіху, це буде нелегко. Але завдяки розсудливості, терпінню та наполегливості ми досягнемо того, щоб наше майбутнє та майбутнє наших дітей було мирним і квітучим", — додав Гросу.

Представники Росії за допомогою своїх агентів намагаються дестабілізувати ситуацію в Молдові та вплинути на громадську думку. Раніше повідомлялося, що Кремль мав план щодо повалення проєвропейського уряду в Молдові, але цьому вдалося запобігти.

Нагадаємо, що референдум про вступ Молдови до Європейського Союзу може відбутися 20 жовтня цього року. Ініціатива провести такий плебісцит надійшла від президента Майї Санду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.04.2024 23:56