Андрій Пишний. Джерело: Нацбанк України

Нацбанк готовий до дискусій щодо банківських обмежень у законопроекті про мобілізацію

Національний банк України взяв до відома законопроект про мобілізацію. Українські банкіри готові до дискусій щодо можливих обмежень доступу до банківських послуг деяких категорій громадян.

Про це заявив голова Національного банку України (НБУ) Андрій Пишний в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Я думаю, що в процесі його опрацювання в парламенті у нас мають відбутися дискусії та обмін думками. Наразі питання мобілізації не входить до зони компетенції Нацбанку", — зазначив він.

Однак при цьому голова Національного банку України визнав, що потреби в таких дискусіях, найімовірніше, виникнуть, тому що законопроект містить деякі пункти, що стосуються повноважень НБУ.

"Ми візьмемо участь у дискусії з аргументованою позицією. І я переконаний, що це виведе нас на оптимальний варіант рішення щодо остаточних формулювань у законопроекті", — заявив Андрій Пишний.

Як відомо, в попередньому варіанті законопроекту про зміни щодо мобілізації були деякі пункти, які стосувалися певних банківських обмежень для ухилянтів.

Нагадаємо, раніше Федір Веніславський заявив, що Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки закінчив слухання щодо законопроекту стосовно мобілізації. Однак остаточне рішення про долю цього документу планують ухвалити наступного тижня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.01.2024 20:48