Фото ілюстративне зі соцмереж

Наскільки Росія переважає Україну в кількості дронів: відповідь військового

Російська армія має у десять разів більше безпілотних систем. Така ситуація виникла в тому числі й завдяки допомозі Китаю, звідки в Росію надходять комплектувальні та мікроелектроніка.

Про це заявив командир екіпажу безпілотників "Кара небесна" Четвертої бригади Національної гвардії "Рубіж" Андрій Отченаш в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

За його словами, українські військові теж намагаються "не пасти задніх" і дронами знищують ворожу техніку та особовий склад як на фронті, так і в тилу окупантів.

Також Отченаш зазначив, що росіяни використовують власну техніку, як "таксі" для піхоти. Крім того, загарбники встановлюють на неї все більше засобів радіоелектронної боротьби, перетворюючи її на "черепах", щоби захиститися від FPV-дронів. Він додав, що це інколи працює та дозволяє окупантам підібратися ближче до позицій українських воїнів.

"Однак ворог, який доїжджає до наших позицій, дуже швидко хоче здатися, адже потрапляє у вогневий мішок. Бували випадки, коли в полон йшли солдати, яких мобілізували в березні та використовували, як тупе м'ясо. Проте було й таке, що в полон потрапляли професіонали з якісним оснащенням", — підсумував Отченаш.

Нагадаємо, що в ніч на середу, 22 травня, російські окупанти атакували Україну 24 ударними БпЛА типу Shahed-131/136. Сили оборони знищили всі 24 безпілотники окупантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.05.2024 09:19