Віктор Орбан і Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

Орбан у Москві: Путін зустрів угорського гостя згадкою про ультиматум Україні

У п’ятницю, 5 липня, кремлівський диктатор Володимир Путін прийняв у Москві прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Вони розпочали переговори, одразу ж згадавши Україну. Зокрема, Путін повторив свій ультиматум для Києва.

Про це повідомили російські пропагандистські інформаційні ресурси.

Путін заявив, що на зустрічі у них з Орбаном буде можливість обговорити "всі нюанси" ситуації в Україні. При цьому він наголосив, що Орбан прибув до Москви зокрема як лідер країни, що головує у Раді Євросоюзу.

"Ви, напевно, знаєте про мій виступ перед керівництвом міністерства закордонних справ зовсім нещодавно в Москві. Там викладено нашу позицію щодо можливого мирного врегулювання. І, звичайно, я готовий обговорити з вами нюанси", — сказав кремлівський диктатор.

Як відомо, на зустрічі з керівництвом російського МЗС 14 червня, Путін виклав свої "умови для початку мирних переговорів" з Україною. Його ультиматум полягає у тому, що українські війська мають вийти з усієї території чотирьох українських областей, а Київ має заявити про відсутність планів вступити до НАТО.

Орбан подякував Путіну, сказавши, що це вже 11 їхня зустріч за останнє десятиліття. Але, за його словами, ці перемовини "особливі", оскільки припадають на головування Угорщини у Раді ЄС.

"Стрімко скорочується кількість країн, які можуть поговорити й із тією, й з іншою стороною конфлікту. Скоро Угорщина, вочевидь, стане єдиною країною в Європі, яка може поговорити з усіма… Хотів би дізнатися вашу позицію стосовно низки важливих для Європи питань", — сказав Орбан.

Раніше речник угорського уряду Берталан Гаваші заявив, що Орбан прибув до Москви в межах своєї "миротворчої місії". Його візит до Росії відбувається всього за кілька днів після відвідин Києва 2 липня.

Нагадаємо, очільник дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель повідомив, що візит угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана до Москви проходить винятково в межах двосторонніх відносин між Угорщиною та Росією. Цей візит не має стосунку до головування Будапешта в Європейському Союзі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.07.2024 15:46