Фото ілюстративне. Джерело: Telegram-канал Євгенії Кравчук

ПАРЄ готує три важливі резолюції щодо України: про що йдеться

Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи погодило підготовку трьох важливих для України резолюцій. Це відбуватиметься за пришвидшеною процедурою.

Про це повідомила представниця постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ Євгенія Кравчук. Таку інформацію вона оприлюднила на своїй сторінці у Facebook.

Йдеться про резолюції "Журналісти мають значення: необхідність активізувати зусилля зі звільнення українських журналістів, які перебувають у полоні Російської Федерації", "Підтримка політичних переговорів для забезпечення обміну та звільнення військовополонених", а також резолюція щодо Саміту миру у Швейцарії.

"Чудові новини з бюро ПАРЄ! Щойно погодили підготовку за пришвидшеною процедурою трьох важливих для нашої країни резолюцій", — написала Кравчук.

Як відомо, Парламентська асамблея Ради Європи раніше ухвалила резолюції про фінансову й іншу підтримку переміщених українців, а також спецтрибунал для Російської Федерації та культурний геноцид.

"Літня сесія ПАРЄ наближається до завершення. Вже маємо чіткий план подальшої роботи", — підсумувала Євгенія Кравчук.

Нагадаємо, що народного депутата України Олексія Гончаренка 22 січня призначили президентом у Парламентській асамблеї Ради Європи. Політик очолив Комітет із питань міграції, біженців і переміщених осіб. Він став першим українцем, який отримав таку посаду в ПАРЄ.

Політика, 28.06.2024 15:16