Скріншот з відео

Під стінами Лаври знову неспокійно: віряни протистоять представникам Мінкульту (відео)

У четвер, 6 липня, ситуація навколо Києво-Печерської лаври та Московського патріархату знову загострилася. Московських попів досі не вигнали зі святині.

Про це повідомляє Hromadske.

Згідно з наявною інформацією, представники Мінкульту разом із силовиками продовжують опечатувати корпуси на території так званої Нижньої лаври. Водночас церква Московського патріархату стверджує, що вірянам перешкоджають потрапити на богослужіння всупереч законам.

Варто відзначити, що проведення перевірки разом з опечатуванням корпусів було розпочато ще у вівторок, 4 липня. Своєю чергою Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" попередив, що з технічних причин режим роботи Нижньої лаври буде з 11:00 до 18:00.

Тим часом в УПЦ МП заявили, що нібито представники Заповідника за допомогою силовиків опломбовують споруди монастиря.

"Сьогодні вранці зламали замки та опечатали 70 корпус, де знаходилася резиденція Настоятеля УПЦ. Поліція перекрила прохід територією обителі в кількох місцях і силою відтягла вірян від дверей корпусу 69", — йдеться у повідомленні.

Віряни УПЦ МП невдоволені, що їх не пускають на територію, а представники Мінкульту разом з поліцією прийшли опломбувати корпуси. За даними ЗМІ, одного чоловіка вже затримали, бо він кидався на правоохоронців.

Нагадаємо, комісія Міністерства культури та інформаційної політики з приймання-передачі державного майна заповідника "Києво-Печерська лавра" завершила свою роботу. Проте представники УПЦ МП не підписали необхідний акт.

Раніше спеціальна комісія Мінкульту, яка працює на території Києво-Печерської лаври, зафіксувала жахливий стан деяких приміщень святині. Один із корпусів опечатали, слідчі почали проводити процесуальні дії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 06.07.2023 11:25