Фото ілюстративне. Джерело: Міноборони

По одному батальйону з кожної: Україна зробила цікаву пропозицію країнам Північної Європи

Україна запропонувала державам Північної Європи приєднатися до проекту "Північна бригада". Таким чином вони матимуть можливість продемонструвати ефективність виробів оборонної промисловості цих країн на реальному полі бою.

Про це повідомили в Міністерстві оборони України після нещодавнього візиту заступника міністра оборони Олександра Балануци до Норвегії..

У межах ініціативи кожній країні Північної Європи пропонують підготувати й озброїти по одному українському батальйону.

Крім того, Балануца закликав директорів з озброєнь Данії, Ісландії, Норвегії, Фінляндії та Швеції до двосторонньої співпраці й інвестицій в українську оборонну промисловість.

"Оборонні компанії та країни Північної Європи, долучившись до проекту "Північна бригада", отримають можливість продемонструвати ефективність виробів північноєвропейської оборонної промисловості на реальному полі бою. Обʼєднаймо зусилля для спільної перемоги", — сказав Балануца під час семінару північної оборонної промисловості.

Раніше Україна неодноразово закликала партнерів виділяти кошти на виробництво необхідної їй зброї українським підприємствам оборонно-промислового комплексу. До речі, Збройні сили України вже отримали 18 артилерійських установок "Богдана", виробництво яких профінансувала Данія.

Нагадаємо, що норвезький уряд вирішив виділити додаткові 570 мільйонів норвезьких крон (48,28 мільйона євро) до Міжнародного фонду для України. Їх скерують на закупівлю дронів і засобів протиповітряної оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.09.2024 20:29