Вантажівки в чергах на кордоні. Джерело: ДПСУ

Польські протестувальники не пропустили жодної вантажівки з України в понеділок, — ДПСУ

За добу понеділка, 15 квітня, польські фермери не пропустили жодної вантажівки з України. Вони продовжують активно блокувати три пункти пропуску польсько-українського кордону.

Про це розповів речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко у коментарі "РБК-Україна".

За його словами, серед заблокованих пунктів пропуску зараз перебувають "Ягодин", "Рава-Руська" й "Угринів". Фермери пропускають по декілька вантажівок на годину або взагалі обмежують рух.

"Через ці три пункти польські протестувальники за минулу добу взагалі не пропускали вантажівки в бік Польщі", — наголосив він.

Також фермери не пропускали вчора вантажівки в бік України через пункт пропуску "Угринів".

Через "Ягодин" за минулу добу фермери пропустили на виїзд з Польщі лише 70 фур, попри те, що це найбільший інфраструктурний напрямок для перетину кордону вантажними автомобілями. Загалом пункт пропуску здатний пропускати близько 1,4 тисячі фур в обидвох напрямках.

Станом на ранок вівторка, 16 квітня, в чергах на території Польщі перебувало близько 600 вантажівок.

"Легкові автівки й автобуси скрізь вільно перетинають кордон, для цієї категорії транспорту по той бік кордону рух не обмежується", — додав Демченко.

У лютому польські фермери розпочали протести по всій країні. Вони виступають проти імпорту українського продовольства, оскільки нібито це впливає на ціни на внутрішньому ринку. На початку березня вони заявили, що протести триватимуть до 30 квітня.

Нагадаємо, 15 квітня президент Польщі Анджей Дуда заявив, що його країна не в змозі самостійно розв'язати зернове питання з Україною. Він вважає, що ця проблема має бути вирішена на політичному рівні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.04.2024 13:50