Радослав Сікорський. Джерело: соцмережа X міністра закордонних справ Польщі

Польща може повністю закрити свій кордон із Білоруссю: за яких обставин це станеться

Польська влада розглядає можливість закриття всіх пунктів пропуску на польсько-білоруському кордоні. Там останнім часом зростає напруга через нелегальних мігрантів, яких під’юджує офіційний Мінськ.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в ефірі телеканалу TVN24.

"Зараз ми вивчаємо, які наслідки це матиме для нашої економіки та місцевих громад", — зазначив він.

Міністр зауважив, що зараз Польща, як і декілька років тому, страждає від навали мігрантів. Вони намагаються потрапити до Європейського Союзу з території Білорусі. Польський посадовець вважає, що це відбувається під контролем білоруських і російських спецслужб.

"Особливо шокує те, що функціонери білоруської держави інструктують цих людей, як бити польських солдатів і польських прикордонників навіть тоді, коли наші хлопці в бронежилетах. Це геть неприйнятно", — наголосив міністр.

Сікорський заявив, що остаточне рішення щодо закриття пунктів пропуску ухвалять винятково після детального аналізу його наслідків.

Як відомо, в Польщі біля кордону з Білоруссю наразі складна ситуація через сильний наплив нелегальних мігрантів. Нещодавно мігранти напали на польських військових під час спроби незаконного перетину кордону. Один із них помер у результаті ножового поранення.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявляв, що уряд Польщі вирішив запровадити буферну зону на кордоні з Білоруссю. Це відбувається на тлі спроб мігрантів нелегально потрапити до країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.06.2024 23:16