Радослав Сікорський. Джерело: сторінка в мережі X міністра закордонних справ Польщі

Польща на засіданні ЄС зробила гучну заяву щодо можливості українських ударів по Росії

Під час зустрічі міністрів закордонних справ країн Європейського Союзу польський урядовець Радослав Сікорський попросив зняти обмеження, які наклали ці держави на використання Україною далекобійного озброєння.

Про це повідомив TVN24 із посиланням на заяву політика на зустрічі в Брюсселі. Там Сікорський наголосив, що це перше засідання міністрів закордонних справ Євросоюзу "після варварського нападу на дитячу онкологічну лікарню" в Києві.

"Тому я звернувся до своїх колег-міністрів з проханням зняти національні обмеження на використання далекобійної зброї. Щоб Україна могла запобігати таким атакам у майбутньому, уражаючи ті літаки, які стріляють крилатими ракетами, і ті аеропорти, з яких вони злітають", — сказав він.

На думку голови польського МЗС, ці дії відповідають "самообороні, яка є законною згідно з міжнародним правом".

"Захист дитячих онкологічних лікарень — це не ескалація", — підсумував Сікорський.

Як відомо, під час саміту НАТО президент Володимир Зеленський висловив сподівання, що США знімуть всі обмеження щодо ударів по території Росії, і це дозволить захистити українські міста від ударів керованими авіабомбами.

Пізніше він розповів, що Україна поступово змінює позицію Заходу щодо ударів по військових об’єктах у тилу Росії та вже отримує "позитивні сигнали" щодо розширення дозволу на використання зброї західних союзників.

Нагадаємо, раніше Польща підготувала документ до засідання міністрів закордонних справ Євросоюзу із закликом посилити кампанію з підвищення обізнаності американської громадськості про важливість спільних відносин. З такою ініціативою виступили польські провладні політики.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.07.2024 07:16