Фото ілюстративне зі соцмереж

Польща закликає Євросоюз посилити співпрацю зі США: про що йдеться

Європейський Союз має посилити кампанію з підвищення обізнаності американської громадськості про важливість спільних відносин. З такою ініціативою виступили польські провладні політики.

Про це повідомила агенція Reuters із посиланням на документ, який підготували в Польщі до засідання міністрів закордонних справ Євросоюзу.

У документі Польща закликає до позитивних дій перед президентськими виборами у США 5 листопада, щоби протистояти російській дезінформації, спрямованій на те, щоби посіяти розкол між ЄС і Вашингтоном.

"У цей критичний момент історії вкрай важливо, щоби ми спільно вжили швидких і рішучих заходів для зміцнення трансатлантичних відносин через стратегічну комунікацію про Євросоюз у США", — цитують журналісти агенції польський документ.

У Польщі зазначили, що йдеться про розширення масштабів роботи ЄС з розвінчання російської дезінформації та запуск кампаній, які дають чітке уявлення про те, "на чому зараз стоїть Європа, про переваги дипломатії, колективної безпеки та відкритого суспільства".

"Ми повинні очікувати набагато більше, оскільки підрив підтримки України залишається ключовим пріоритетом Росії. Ми повинні нагадати американській громадськості, особливо молодому поколінню, про результати, які наше десятирічне партнерство принесло американській економіці", — йдеться в документі.

Польща заявила, що вона стала мішенню численних російських спроб дестабілізації та втручання у вибори через свою роль у наданні військової допомоги сусідній Україні.

Нагадаємо, що колишній міністр оборони Польщі Маріуш Блащак став головним фігурантом розслідування прокуратури щодо можливого розкриття таємної інформації. Це відбувається після отримання повідомлення про підозру у вчиненні злочину від Служби військової контррозвідки Польщі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.07.2024 11:14