Фото: slovoidilo.ua

Путін не погодиться завершити війну проти України до виборів у США, — Боррель

Російський диктатор Володимир Путін не погодиться закінчити війну проти України до завершення виборів у Сполучених Штатах Америки.

Про це повідомив верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель в інтерв'ю Onda Cero.

На думку дипломата, "війна розгорталася б зовсім інакше", якби очолював США екс-президент та наразі кандидат на цю посаду Дональд Трамп, а не чинний лідер Джо Байден.

"Путін, ймовірно, чекає на результати американських виборів. Війна б розгорталась зовсім по-іншому, якби в Білому домі був Дональд Трамп, а не демократ Джо Байден", — вважає Боррель.

Крім того, політик зауважив, що Путін зробив гігантську помилку, тому що сильно недооцінив спроможність опору України та союзний потенціал європейців, а також сильно переоцінив можливості своєї армії.

"Росіяни недооцінили союз між США і Європою, і в результаті за кілька місяців війни втратили 2000 танків і відступають", — додав дипломат.

Зауважимо, вибори президента США повинні пройти 5 листопада 2024 року. Джо Байден ухвалив рішення балотуватиметься на другий президентський термін. Головним конкурентом діючого президента є колишній лідер США Дональд Трамп. 

Нагадаємо, раніше Боррель заявляв, що Росія погодиться на переговори лише після того, як виграє війну проти України. Однак цього допустити не можна.

Зауважимо, на початку травня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров знову заговорив про переговори щодо припинення війни. Він традиційно звинуватив США в агресії, яку РФ розпочала проти України. Голова МЗС Росії заявив, що не проти переговорів. Мовляв, РФ давно була готова до такого діалогу. За його словами, "припинити війну можливо тільки шляхом переговорів із західними країнами".

Водночас президент Володимир Зеленський неодноразово казав, що для України й усього цивілізованого світу російський диктатор Володимир Путін зараз — терорист. Тому про жоден діалог не може бути й мови.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.06.2023 16:35