Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

Путін передумав їхати до Мексики на інавгурацію президентки: там його можуть заарештувати

Кремлівський диктатор Володимир Путін не полетить до Мексики на інавгурацію президентки Клаудії Шейнбаум. Ця країна підписала Римський статут, а Україна просила заарештувати очільника Росії, якщо він приїде туди.

Про відмову від поїздки Путіна повідомив директор латиноамериканського департаменту Міністерства закордонних справ Росії Олександр Щетинін в інтерв'ю російським пропагандистам.

"Ми отримали запрошення на інавгурацію президентки Мексики, ми вдячні мексиканській стороні за це", — зазначив він.

Однак, за його словами, Путін призначив свого представника, який представлятиме Росію на заходах у Мексиці. Щетинін не пояснив причини відмови Путіна.

"Москва діє, згідно з наявною протокольною практикою та тими зобов'язаннями, які є у російського лідера", — незрозуміло "виправдав" він позицію Путіна.

Як відомо, Мексика підписала Римський статут 2005 року, на неї поширюється юрисдикція Міжнародного кримінального суду, який видав ордер на арешт Путіна.

Перед цим Україна звернулася до уряду Мексики з проханням заарештувати Путіна, відповідно до ордера Міжнародного кримінального суду, якщо він приїде на інавгурацію президентки Клаудії Шейнбаум 1 жовтня.

Нагадаємо, аналітики американського Інституту вивчення війни повідомляли: оскільки кремлівський диктатор Володимир Путін побоюється, що мобілізація в Росії є прямою загрозою стабільності його режиму, вона залишається малоймовірною у короткостроковій і середньостроковій перспективі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.09.2024 13:17