Фото: росЗМІ

Путін звинуватив країни Балтії в нацизмі: в ISW розкрили плани диктатора

Російський диктатор Володимир Путін конкретно звинуватив країни Балтії у прийнятті "нацизму", ймовірно, в рамках зусиль Кремля, що продовжуються, зі створення інформаційних умов для майбутньої російської агресії проти членів НАТО. 

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (Institute for the Study of War).

Путін стверджував, що країни Балтії оголосили тисячі людей, що живуть там, "недолюдами", "позбавляють" їх "найосновніших прав" і піддають їх "переслідуванням". Хоча глава Кремля цього не сказав, стверджуючи, що країни Балтії "переслідують" росіян чи російськомовних, кремлівські чиновники регулярно звинувачують уряди країн Балтії в "неонацистській" політиці й у пригніченні росіян і російськомовних. 

За даними аналітиків, Кремль історично використовував свою концепцію "земляків там", яка невизначено містить в собі етнічних росіян і російськомовних представників інших національностей для виправдання російської агресії у сусідніх державах. 

ISW продовжує вважати, що кремлівські чиновники та рупори, ймовірно, намагаються створити інформаційні умови для можливої майбутньої російської агресії у країнах Балтії — та інших членів НАТО, як-от Фінляндія — під прикриттям захисту там "земляків Росії". Кремль також може використати привід захисту людей від передбачуваної "нацистської" політики в майбутньому.

Раніше ISW повідомляв, що президент Росії Володимир Путін помітно посилив давні зусилля Кремля щодо створення інформаційних умов для майбутньої ескалації проти країн Балтії, ймовірно, в рамках його ширших зусиль щодо ослаблення НАТО.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський переконаний, що глава Кремля Володимир Путін не зупиниться, доки не зруйнує Україну. Якщо Україна пограє у війні з Росією, то наступними країни для агресорки можуть стати Литва, Латвія, Естонія та Молдова.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.01.2024 07:02