Фото ілюстративне зі соцмереж

США та Японія обговорюють посилення допомоги Україні: в чому це полягатиме

Сполучені Штати Америки та Японія обговорюють співпрацю у сфері оборони, щоби допомогти Україні. Частково ініціативу в цьому мав би перехопити Токіо. Йдеться про постачання боєприпасів і ремонт техніки.

Про це повідомив Bloomberg. Автори матеріалу зазначили, що союзники намагаються досягнути домовленостей перед зустріччю у Вашингтоні президента США Джо Байдена та прем'єр-міністра Японії Фуміо Кісіди. Зустріч запланована на 10 квітня.

Експерти передбачають, що ключовою темою саміту стане пошук способів, як Японія може допомогти розширити резерв озброєнь США. Японія надала Україні нелетальну та фінансову допомогу, але послаблення експортних обмежень може розширити можливості для продажу зброї за кордон.

Очікується, що Кісіда та Байден поглиблять відносини між країнами та шукатимуть шляхи зміцнення ланцюжка постачань оборонного обладнання, зокрема, на тлі зростання впливу Китаю.

За даними джерел видання, Токіо та Вашингтон розглядають можливість розширення угоди, згідно з якою японські компанії регулярно виконуватимуть технічне обслуговування та ремонт американської військової техніки. Йдеться про військові кораблі США та винищувачі F-35.

Нагадаємо, що 19 лютого в Токіо на японсько-українській конференції зі сприяння економічному зростанню та реконструкції прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда пообіцяв очільнику українського уряду Денису Шмигалю продовжувати надавати допомогу у відновленні війною України у співпраці з приватним сектором, використовуючи свій досвід і технологічні ноу-хау під час відновлення після землетрусів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.03.2024 13:36