Єнс Столтенберг. Джерело: nato.int

Столтенберг зробив гучну заяву про нарощування співпраці НАТО з Україною

НАТО активно працює над тим, аби Україна могла самостійно виробляти зброю та снаряди у великих кількостях. Також Північноатлантичний альянс допомагає в інших моментах, таким чином нарощуючи співпрацю з Україною.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час виступу на Форумі оборонної промисловості.

"У нас є необхідність тіснішої співпраці з партнерами. Частково це Україна. Ми нарощуємо співпрацю з Україною. Зараз ми, як НАТО, беремо на себе провідну роль у гарантуванні безпеки та навчанні", — розповів він.

Столтенберг додав, що в Німеччині створять командування, де працюватиме 700 осіб, і в деяких центрах у східній частині Альянсу також.

"Ми робимо це також для того, щоб допомогти не лише підтримувати, а й спільно інвестувати та розвивати проекти, підвищувати спроможність України самостійно виробляти зброю та боєприпаси", — сказав генеральний секретар Північноатлантичного альянсу.

Столтенберг визнав, що реальність війни в Україні продемонструвала не тільки те, що запаси та виробничі можливості країн Альянсу виявилися занадто малі, але також і величезні прогалини у сумісності військ країн-партнерів.

"Найвідоміший приклад — це німецько-нідерландська бригада, яка мала бути готовою до спільних дій, проте в реальності стандартні боєприпаси калібру 155 міліметрів, які мають Нідерланди, не можна використовувати в німецьких гаубицях і навпаки", — зауважив очільник НАТО.

Нагадаємо, неназваний високопосадовець НАТО заявив під час саміту Альянсу у Вашингтоні, що Російська Федерація витримає умови воєнної економіки ще впродовж трьох-чотирьох років. Саме тому союзники України зосереджені на тому, що їм доведеться забезпечувати Київ у довгостроковій перспективі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.07.2024 12:30