Фото: Twitter Єнса Столтенберга

Що дасть Україні успішний контрнаступ: генсек НАТО зробив заяву

Якщо Україна досягне успіху в контрнаступі, то матиме сильніші позиції на переговорах з Російською Федерацією. На цю мить російський диктатор Володимир Путін не готовий до мирних переговорів.

Таку заяву зробив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час спілкування зі ЗМІ перед зустріччю у "Рамштайн".

"Ми не бачимо жодної готовності з боку Путіна, що він готовий до перемовин і миру. Звичайно, Україна буде мати сильніші позиції за столом перемовин, якщо досягне більшого успіху в контрнаступі. І, можливо, на певному етапі Путін зрозуміє, що він не може виграти цю війну на полі битви, й він вирішить, що треба сісти за стіл перемовин", — сказав Столтенберг.

За його словами, поки не відомо, коли Україна та Росія можуть сісти за стіл переговорів. Столтенберг наголосив, що головною метою НАТО на цю мить є допомога Україні у деокупації територій.

"Але якщо ми хочемо миру, нам необхідно постійно надавати військову підтримку Україні. Бо це є єдиний шлях до того, щоб Україна продовжила звільняти свої території. А також для того, щоб послати чіткий меседж Москві, що Росія не виграє на полі битви", — додав генсек Альянсу.

Нагадаємо, президент Чехії Петр Павел заявив, що Збройні сили України ще не розпочали справжній контрнаступ. Масштабні наступальні дії відбудуться у майбутньому.

За минулий тиждень Збройні сили України звільнили сім населених пунктів. Це сталося в ході просування наших військ на Таврійському та Донецькому операційних районах. Просування військ наступального угруповання склало 6,5 км. Площа території, взятої під контроль, — 90 км².

Водночас російська пропаганда активно поширює фейкову інформацію щодо втрат української армії у війні проти країни-агресорки. Це робиться для того, аби вивідати реальні дані про втрати Збройних сил України. Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що українська армія під час наступу несе в рази менші втрати порівняно з окупантами, попри фейки росіян про протилежне.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.06.2023 12:05