Фото ілюстративне. Джерело: Depositphotos

У Дніпропетровській ОДА викрито корупційну схему на 286 млн грн під час воєнного стану

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) викрили масштабну оборудку в дорожній сфері. Під час повномасштабного вторгнення Росії державному бюджету заподіяно збитків на понад 286 мільйонів гривень.

Про це поінформувала прес-служба НАБУ.

Про підозру повідомили:

  • колишньому голові Дніпропетровської ОДА;
  • колишньому заступнику голови Дніпропетровської ОДА;
  • колишньому керівнику департаменту Дніпропетровської ОДА;
  • колишньому начальнику відділу дорожнього господарства Дніпропетровської ОДА;
  • керівнику суб’єкта господарської діяльності.

Підозру кваліфіковано за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України.

У НАБУ пояснили, що 2022 року чинне в умовах воєнного стану законодавство дозволяло першочергове фінансування експлуатаційного обслуговування автомобільних доріг, а витрати на поточний і капітальний ремонт доріг були можливі лише в останню чергу.

"Підозрювані з метою отримання можливості першочергового фінансування замінили у відповідних документах відомості щодо потреби у проведенні поточного та капітального ремонту доріг на необхідність їх експлуатаційного обслуговування", — додали правоохоронці.

Витрати на таке обслуговування штучно та безпідставно збільшили до 1,5 мільярда гривень. На цю суму уклали договори на виконання відповідних робіт з компанією, пов’язаною із головою Дніпропетровської ОДА, яка завищила вартість матеріалів на понад 286 мільйонів гривень. Частину цих коштів надалі вивели на рахунки інших компаній, пов’язаних із топ-посадовцем і його заступником.

Нагадаємо, що в серпні НАБУ та СБУ викрили схему заволодіння державними коштами під час закупівлі елементів динамічного захисту для броньованої техніки Збройних сил України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 12.09.2024 19:15