У Польщі за першу половину січня зафіксували вже понад 500 спроб перетину кордону з Білорусі

17 СІЧНЯ 2022 14:37

У Польщі за першу половину січня 2022 року зафіксували вже понад 500 спроб перетину кордону з Білорусі, зокрема силових.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на RMF24.

Минулого року зафіксували 39,7 тис. спроб незаконного перетину польсько-білоруського кордону. У грудні 2021-го їх було понад 1,7 тис.

Зокрема, 15 січня цього року прорватися на територію Польщі за підтримки білоруських силовиків намагалася група з 18 мігрантів. У польських прикордонників кидали каміння та гілки дерев.

Нелегали зруйнували паркан і змогли перебратися через кордон, однак там їх відразу затримали. Вони виявилися громадянами Іраку, Сирії та Єгипту.

Наприкінці травня президент Білорусі Олександр Лукашенко у відповідь на санкції з боку ЄС заявив, що Мінськ більше не затримуватиме нелегалів, які намагаються через Білорусь потрапити в Європу.

У серпні Польща, Литва, Латвія та Естонія звинуватили Білорусь у використанні нелегальних мігрантів як зброї у так званій гібридній війні проти ЄС. Прем’єр-міністри цих країн у спільній заяві закликали ООН вжити заходів щодо білоруського керівництва.

У межах боротьби з потоком нелегальних мігрантів Польща розпочала будівництво паркану на кордоні з Білоруссю.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: За недавньою кібератакою стоїть Росія

Світ, 17.01.2022 14:37