Зустріч у Міністерстві економіки. Джерело: прес-служба Мінекономіки

"Україна — це Дім": розроблено платформу для вимушених мігрантів і внутрішньо переміщених осіб

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців розробило для українських вимушених мігрантів та внутрішньо переміщених осіб спеціальну платформу — "Україна — це Дім". Там є інформація про перебування українців за кордоном, повернення в Україну, програми підтримки щодо житла та працевлаштування.

Про це повідомила прес-служба Міністерства економіки України за підсумками зустрічі першої віце-прем’єр-міністерки України, міністерки економіки України Юлії Свириденко з представницею УВКБ ООН в Україні Кароліною Біллінг.

Зараз українське відомство поглиблює співпрацю з УВКБ ООН, аби створювати умови для повернення українців. За сприяння міністерства, платформу наповнюватимуть інформацією про актуальні можливості щодо працевлаштування, навчання та підприємництва.

"Створення умов для повернення українців додому — одне з пріоритетних завдань, над яким нині працює держава. Мета уряду — створити умови для працевлаштування і створення власних бізнесів українцями, можливості придбати власне житло на доступних умовах, впровадження інструментів для навчання та перекваліфікації", — заявила Юлія Свириденко.

Крім того, інформаційна платформа надаватиме вичерпну інформацію про право на подальше перебування у країнах, що приймають, та питання, які стосуються тих, хто повертається в Україну. Там будуть посилання на урядові програми підтримки, доступні інструменти від партнерів та приватного сектору щодо придбання житла, працевлаштування та інших видів допомоги.

Також платформа підтримує внутрішньо переміщених осіб в Україні. Там можна буде знайти довідкову інформацію про пільги та доступні послуги.

Нагадаємо, економіст Петр Бартонь з інвестиційної групи Natland розповідав нещодавно, що наплив працездатних українських біженців до Чехії йде на користь її економіці, адже дає змогу перекрити ті вакансії, які довгий час порожніли.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.07.2024 13:18