Фото ілюстративне. Джерело: ukroboronprom.com.ua

Українська військова авіація вперше обстріляла об’єкт на території Росії, — ЗМІ

У неділю, 9 червня, українська військова авіація завдала удару по цілі на території Російської Федерації. Західні аналітики назвали цей удар першим. Він відбувся в районі Бєлгорода.

Таку інформацію оприлюднили журналісти Sky News. Медійники посилаються на джерело серед українських військових: у неділю авіація уразила російський командний вузол в районі Бєлгорода.

При цьому журналісти Sky News так і не з’ясували, чим саме Україна завдала цього удару та чи була це саме західна зброя.

"Хоча оцінка шкоди ще триває, підтверджено, що це було пряме влучання. Це перший боєприпас Збройних сил України, випущений з повітря по важливому військовому об’єкту на території Росії", — наголосило джерело Sky News.

Як відомо, декілька днів тому США та ще низка країн НАТО дозволили Україні використовувати передану західну зброю для ударів по військових цілях на території Росії. Однак дозвіл від США передбачав обмеження — завдавати ударів можна лише у прикордонних районах.

До того ж США не дали дозвіл на удари американськими ракетами ATACMS. Президент США Джо Байден навіть заявив, що не дозволить Україні бити американською зброєю по Москві чи Кремлю.

Нагадаємо, що сьогодні вдень у Бєлгородській області Росії спалахнула велика пожежа після цілої серії вибухів. Невідомі безпілотники атакували склад боєприпасів рашистів у Рокитянському районі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.06.2024 19:17