Фото: Telegram Дениса Шмигаля

Уряд виділив кошти на закупівлю дронів для ЗСУ: Шмигаль назвав приголомшливу суму

Кабінет міністрів України 18 березня виділив додаткові 5 мільярдів гривень для Сил безпеки й оборони. Кошти будуть спрямовані на закупівлю дронів, необхідних для наших захисників на передовій.

Про це повідомив у Telegram-каналі прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Продовжуємо підтримувати українську армію в боротьбі з російським агресором. Кожна гривня, що надходить у держбюджет у вигляді податків, буде йти на посилення нашої обороноздатності", — написав глава українського уряду.

Раніше Денис Шмигаль повідомляв, що Україна уже готова виробляти понад мільйон дронів. Для цього завдання уряд виділив близько 40 мільярда гривень.

Своєю чергою заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості Ганна Гвоздяр запевнила, що до кінця 2024 року Україна може виготовити два мільйони дронів. Вітчизняні виробники безпілотників наразі щомісяця здатні виготовляти до 150 тисяч одиниць продукції. Проте, якщо буде додаткове фінансування — ця кількість може збільшитися.

Нагадаємо, українські військові з початку 2024 року отримали понад 40 нових видів вітчизняного озброєння та техніки. Це вдвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.03.2024 12:13