Кая Каллас. Джерело: соцмережа X

В Естонії вважають, що Україну підтримують недостатньо, і пояснили, чому так відбувається

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас вважає, що належній підтримці України з боку вільного світу перешкоджає страх. Однак варто продовжувати допомогу стільки, скільки потрібно.

Про це повідомило видання ERR із посиланням на заяву Каї Каллас, яку вона зробила в суботу на дискусії-конференції Леннарта Мері про підтримку України. Їй поставили запитання, що заважає вільному світу підтримувати Україну в достатньому обсязі.

"Нас у підтримці України стримує страх. У країн є різні страхи, чи то ядерний страх, чи то страх ескалації, чи то страх міграції. Ми не повинні потрапити в пастку страху, тому що це саме те, чого хоче Путін. Він хоче, щоб ми боялися і не підтримували Україну через страх", — сказала Каллас.

Прем’єр-міністерка Естонії також наголосила, що варто підтримувати Україну стільки, скільки потрібно.

"Ми діятимемо рішуче та не дозволимо нашим противникам диктувати наше майбутнє", — додала вона.

За її словами, варто допомогти Україні відтіснити Росію до її кордонів.

"Ми повинні продовжувати застосовувати санкції доти, доки територіальна цілісність України не буде відновлена", — акцентувала Кая Каллас.

Агресор має компенсувати завдані збитки, а винні, включно з російським керівництвом, мають бути притягнуті до відповідальності.

"Кінець сірих зон — це той світ, який потрібен Європі — це означає, що Україна має стати членом і ЄС, і НАТО", — підсумувала очільниця естонського уряду.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Естонії Маргус Тсахкна прокоментував погрози лідера Чечні Рамзана Кадирова, який заявляв про можливість ударів по цій балтійській країні "Кинджалами".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.05.2024 20:58