Фото: blog.poltava.to

В Україні за останній рік різко зросла кількість непридатних до військової служби, — НАЗК

В Україні різко зросла кількість військовозобов'язаних українців, визнаних непридатними до військової служби. Після повномасштабного вторгнення Росії таких осіб стало вдвічі більше.

Про це повідомляє Національне агентство з питань протидії корупції (НАЗК).

"НАЗК зібрало і систематизувало інформацію щодо організації діяльності військово-лікарських комісій (ВЛК) для проведення комплексного дослідження корупційних ризиків", — йдеться у повідомленні.

Результати аналізу отриманої статистичної інформації від 23 обласних та Київського міського ТЦК та СП дали можливість встановити, що в Україні спостерігається зростання, більше ніж удвічі, середнього відсотка непридатних осіб за дев'ять місяців 2023 року порівняно з показником 2021 року. 

За даними НАЗК, найбільше зріс цей показник у:

  • у Полтавській області — 20% проти 16%;
  • у Києві — 18% проти 17%;
  • у Дніпропетровській області — 51% проти 26%;
  • у Житомирській — 43% проти 31%;
  • у Вінницькій — 38% проти 15%.

"Спостерігається зростання більше ніж удвічі середнього відсотка непридатних осіб за дев'ять місяців 2023 року порівняно з показником 2021 року. Також зріс середній відсоток обмежено придатних осіб", — йдеться у повідомленні.

Інфографіка: НАЗК

Інфографіка: НАЗК

НАЗК наголошує, що надана інформація не свідчить про незаконність усіх винесених постанов про непридатність чи обмежену придатність осіб до військової служби. Проте повідомляється, що органи досудового розслідування проводять перевірку фактичних даних, що підтверджують можливе вчинення кримінальних правопорушень.

Інфографіка: НАЗК

Інфографіка: НАЗК

Нагадаємо, 10 січня у Києві оголосили підозру чоловіку, який обіцяв вирішити питання щодо непридатності до несення військової служби чоловіками призовного віку за гроші.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.01.2024 15:23