Голосування в комітеті Європарламенту. Джерело: мережа X

Важливий комітет Європарламенту погодив надання Україні 50 млрд євро допомоги

Профільний комітет Європейського парламенту підтримав рішення про надання Україні 50 мільярдів євро. Ці кошти мають надійти в межах багаторічної програми фінансової допомоги Ukraine Facility.

Про це повідомила депутатка Європарламенту Віола фон Крамон, опублікувавши відповідний допис на своїй сторінці в соцмережі X (колишній Twitter)

"Комітет у закордонних справах Європейського парламенту єдиний у підтримці України. Ми щойно схвалили UkraineFacility, фінансову допомогу у розмірі 50 мільярдів євро на наступні роки", — зазначила вона.

Політик додала, що на пленарному засіданні наступного тижня у Страсбурзі весь парламент знову буде солідарний з Україною.

Як відомо, програма Ukraine Facility Європейського Союзу передбачає надання Україні 50 мільярдів євро впродовж 2024-2027 років. З цієї суми 39 мільярдів євро спрямують до держбюджету для посилення макрофінансової стабільності.

У межах програми також передбачений спеціальний інвестиційний інструмент для покриття ризиків у пріоритетних секторах, обсяг якого вісім мільярдів євро. Реалізація проєктів у межах цього інструменту дозволить залучити додаткові 30 мільярдів євро інвестицій.

Окрім цього, бюджет програми Ukraine Facility передбачає окремий напрямок технічної підтримки, зокрема, кошти на покриття відсотків за кредитами в рамках Ukraine Facility, що складатиме три мільярди євро.

На саміті ЄС у Брюсселі 1 лютого 2024 року 27 лідерів країн-членів Європейського Союзу погодили чотирирічний пакет допомоги Україні на 50 мільярдів євро.

Нагадаємо, що вчора посли Європейського Союзу схвалили новий пакет санкцій проти Російської Федерації. Він охоплює близько 200 юридичних і фізичних осіб та обмежить доступ агресора до безпілотників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.02.2024 17:28