Анджей Дуда. Джерело: Офіс президента України

"Він буде проклятий": польський президент Дуда відреагував на ядерні погрози Путіна

Президент Польщі Анджей Дуда вважає, що російський диктатор Володимир Путін добре усвідомлює, що той, хто першим застосує ядерну зброю, буде проклятий. Світ цього ніколи нікому не пробачить.

Заяву польського президента Анджея Дуди цитує TVN24. Таким чином він прокоментував заяву Путіна про можливість застосування Росією ядерної зброї.

"Якщо ми подивимося на це холоднокровно та без паніки, то має стати зрозуміло: він повторює те, що закріплено в російській військовій доктрині протягом багатьох років, що Росія залишає за собою право використовувати будь-які засоби, включаючи, звичайно, ядерні засоби, які є в її розпорядженні, в разі загрози для Росії... В цьому немає нічого нового", — пояснив Дуда.

Водночас польський президент зауважив, що саме той, хто першим використає ядерну зброю понесе на собі всю відповідальність.

"З іншого боку, Володимир Путін також добре знає, як і його генерали, що той, хто першим застосує ядерну зброю, проклятий... Вони ніколи не знімуть зі себе цю відповідальність, якщо застосують ядерну зброю. Навіть в найменшій мірі. Ніколи. Світ ніколи їм цього не пробачить", — наголосив Анджей Дуда.

Як відомо, українські офіційні особи пояснили такий крок Путіна відсутністю в нього інших інструментів залякування. Мовляв, це просто така його "страшилка".

Нагадаємо, державний секретар США Ентоні Блінкен заявив в інтерв'ю MSNBC, що світ потребує роззброєння та закінчення воєн. Погрози ядерною зброєю від російського диктатора Володимира Путіна є "безвідповідальними".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.09.2024 19:55