Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Візит Зеленського до США: ЗМІ проаналізували пріоритетність переговорів із Байденом, Гарріс і Трампом

Союзники Сполучених Штатів Америки вже переключають увагу з Джо Байдена на кандидатів у президенти Дональда Трампа та Камалу Гарріс. Хоча чинний президент намагається проводити напружену зовнішньополітичну діяльність.

Про це заявили аналітики агенції Associated Press. Вони зазначили, що Байден активізував напружену роботу, приділивши увагу міжнародним союзникам, які стурбовані тим, якою стане зовнішня політика США, коли він залишить свою посаду через чотири місяці.

Адже, як додали медійники, він залишить після себе низку складних криз, з якими доведеться боротися Дональду Трампу або ж Камалі Гарріс.

Але навіть попри те, що Байден готується до тижня переговорів зі світовими лідерами, які відбудуться в Делавері, Білому домі та в ООН, увага всього світу розпочала переключатися на Трампа та Гарріс. Причиною є те, що вони пропонують виборцям і світу погляди на зовнішню політику, які різко відрізняються.

Зокрема, Джон Альтерман, старший віце-президент Центру стратегічних і міжнародних досліджень у Вашингтоні, заявив, що майбутні зустрічі Байдена зі світовими лідерами можуть здатися "другорядною подією", оскільки більшість світу зосереджена на Гарріс і Трампі.

Прикладом цього є президент України Володимир Зеленський, який зустрінеться з усіма трьома персонами окремо. Також із Байденом і Трампом проведе зустріч прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді, а з президентом США та Гарріс — президент ОАЕ Мухаммед Аль Нахайян.

Нагадаємо, вчора президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна активно готується до візиту та низки перемовин у США. Зокрема, триває підготовка до представлення плану перемоги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.09.2024 08:13