Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Як змінилося ставлення до Зеленського в різних країнах світу: опитування

Довіра до президента України Володимира Зеленського знизилася серед пересічних громадян порівняно з минулим роком. Це стосується низки країн Європи, США й інших регіонів світу.

Про це свідчать дані опитування Pew Research Center, їх оприлюднили у вівторок, 2 липня.

Через понад два роки після вторгнення Росії в Україну рейтинги президента Володимира Зеленського є неоднозначними серед 35 країн-членів і не членів НАТО, які взяли участь в опитуванні. У середньому 40% дорослого населення цих країн вірять у те, що Зеленський зробить правильний вибір щодо світових справ, тоді як 46% не вірять.

Більшість лише в семи країнах впевнені в його здатності орієнтуватися в міжнародних справах. І довіра до нього значно впала в декількох країнах Європи та Північної Америки.

У Європі довіра до українського президента суттєво відрізняється залежно від країни. Вісім із десяти дорослих у Швеції довіряють Зеленському — це найвищий показник довіри до українського президента. Приблизно така ж частка в Угорщині не довіряє.

З 2023 року довіра до Зеленського значно знизилася в багатьох країнах. Найбільше падіння відбулося в Польщі, де довіра до нього впала на 22 відсоткові пункти з минулого року.

На сім пунктів довіра впала у Нідерландах, Німеччині, Іспанії та Франції, на шість — у Швеції. У декількох місцях близько п'ятої частини населення або більше не висловлюють своєї думки щодо Зеленського. Це включає 45% дорослого населення в Індії.

Нагадаємо, декілька днів тому президент України прокоментував план колишнього президента США Дональда Трампа про завершення війни з Росією за 24 години. Зеленський заявив, що якщо план Трампа полягає в територіальних поступках з боку України, то це "погана ідея".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.07.2024 19:14