Урсула фон дер Ляєн. Джерело: europa.eu

Єврокомісія запровадить санкції щодо головування Угорщини через поїздку Орбана до Путіна

Очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн скасувала візит колегії комісарів в Угорщину та відкоригувала рівень представництва на засіданнях під угорським головуванням. Це пов’язано з так званими "мирними вояжами" Віктора Орбана.

Про це повідомив речник Єврокомісії Ерік Мамер. Він зазначив, що таке рішення ухвалене "у світлі останніх подій, пов'язаних із початком головування Угорщини".

Декілька днів тому він дав зрозуміти, що в Єврокомісії готують наслідки для Угорщини через неузгоджений візит Віктора Орбана до Москви.

"Президентка вирішила, що Європейську комісію представлятиме лише рівень високопоставлених службовців під час неформальних засідань Ради. Візит колегії комісарів до країни, яка головує, не відбудеться", — пояснив Мамер.

Це означає, що єврокомісари не відвідуватимуть неформальні зустрічі, які організовує угорське головування.

Юридична служба Євросоюзу раніше встановила, що переговори угорського прем’єра з Путіним суперечить договорам Європейського Союзу. Тож держави ЄС розглядають різні варіанти покарань для Угорщини через неузгоджений візит до Росії.

Нагадаємо, сьогодні під час прес-конференції президент України Володимир Зеленський розповідав, що після візиту прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Росії на засіданні Ради України — НАТО відбулася "дуже серйозна доросла розмова". Йшлося про те, що в Альянсі не може бути проросійської політики.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.07.2024 21:34