Фото ілюстративне зі соцмереж

За зазіхання на кошти аграрного підприємства "світить" 12 років: ДБР затримало співробітницю Мін’юсту та її спільника

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) затримали співробітницю Міністерства юстиції України та її спільника. Зловмисники шахрайськими діями намагалися заволодіти коштами великого аграрного підприємства.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

"За 120 тисяч доларів співробітниця Мін’юсту обіцяла представнику бюджетоутворювального підприємства регіону внести у реєстр нерухомого майна відомості про право користування земельними ділянками сільськогосподарського призначення", — йдеться в повідомленні.

Також чиновниця залучила спільником свого знайомого, громадянина іншої держави, який називав себе "впливовим чиновником" цього ж міністерства та мав виступати гарантом виконання обіцянок.

У ДБР пояснили, що 1 серпня 2024 року спільники отримали перший транш у розмірі 30 тисяч доларів і повідомили, що для позитивного розв'язання питання у заявника є два дні, щоби передати решту коштів. При цьому, чиновниця хизувалася впливовими знайомствами з керівниками правоохоронних органів.

Після отримання коштів обох "ділків" затримали. Фігурантам оголошено про підозру в замаху на заволодіння чужим майном з попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану в особливо великих розмірах.

"Передбачене відповідними статтями Кримінального кодексу України покарання — до 12 років позбавлення волі. До суду подано клопотання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення в застави в еквіваленті 60 тисяч доларів кожному", — підсумували в Державному бюро розслідувань.

Нагадаємо, що працівники Державного бюро розслідувань спільно з Національною поліцією викрили злочинну організацію, учасники якої під прикриттям правоохоронця розповсюджували наркотики у всіх регіонах країни. Щомісячний прибуток наркоторговців становив орієнтовно 40 мільйонів гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 02.08.2024 14:03