Фото: Pixabay

Заморожені активи Росії: Вашингтон ще не вирішив, яку суму коштів надасть Україні, — Politico

Сполучені Штати Америки наразі не визначились щодо суми виплат Україні, яка буде здійснена коштом доходів із заморожених активів Москви. Ця тема стане головною на переговорах очільників казначейств країн G7. 

Як повідомляє Politico, у червні лідери країн "Великої сімки" домовилися, що кожен із них надасть Києву свій кредит, який буде погашений коштом щорічного прибутку, який одержують від іммобілізованих російських активів до кінця року.

За даними одного з європейських чиновників, Вашингтон все ще вирішує, яку суму він може виділити для України. Водночас США необхідно отримати схвалення Конгресу щодо цього питання. Видання додає, що у законодавці не хочуть залучати Конгрес до цього процесу, адже протидія республіканців може затягнути його до кінця року. 

"ЄС запропонував кілька варіантів обмеження ризиків для Вашингтона. Проте технократи можуть зробити дуже багато — їхні політичні господарі мають останнє слово щодо того, скільки кожна країна може дати Україні", — наголошує Politico.

Нагадаємо, 2 липня помічник Держсекретаря США з Європи Джеймс О'Брайєн повідомляв, що Вашингтон дозволить Києву завдавати ударів вглиб російських територій, якщо Москва спробує розширити фронт. Йдеться про використання американської зброї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 03.07.2024 11:56