Карім Хан і Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський обговорив із прокурором Міжнародного кримінального суду арешт російських воєнних злочинців

У четвер, 12 вересня, президент України Володимир Зеленський провів зустріч із прокурором Міжнародного кримінального суду (МКС) Карімом Ханом. Вони обговорили низку актуальних питань.

Про це повідомив Офіс президента України.

Президент подякував за підтримку України й участь у конференції "Об'єднані заради справедливості" та четвертому Саміті перших леді та джентльменів.

"Дякую вам за все, що робите для нас, за вашу підтримку, дякую за ваше рішення взяти участь у конференції "Об'єднані заради справедливості". Для нас важливий кожен із цих сигналів і дуже важливо, щоби світ нас чув", — сказав Володимир Зеленський.

Президент відзначив постійну співпрацю Міжнародного кримінального суду з Офісом Генерального прокурора України. Він також нагадав, що Україна ратифікувала Римський статут, і наголосив, що вкрай важливо не допустити ігнорування рішень суду щодо ордерів на арешт російських воєнних злочинців.

Окрім того, під час зустрічі обговорили боротьбу з насильницьким переміщенням і депортацією українських дітей і розслідування цих злочинів.

Нагадаємо, що сьогодні ж Міністерство закордонних справ України оголосило демарш монгольській стороні. Це відбулося під час зустрічі з генеральною директоркою департаменту Європи й Африки МЗС Монголії Ганхуурай Баттунгалаг. Вона прибула до Києва з Улан-Батора на виклик української сторони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.09.2024 20:33