Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський прибув до Брюсселя, де підпише одразу три важливі документи

У четвер, 27 червня, Володимир Зеленський прибув із візитом до Брюсселя. Там український підпише три двосторонні безпекові угоди.

Про це Володимир Зеленський повідомив у своїх соціальних мережах. Він зазначив, що днями Україна офіційно розпочала переговори щодо членства в Європейському Союзі.

Сьогодні ж, за його словами, під час візиту до Брюсселя він візьме участь у засіданні Європейської ради та подякує лідерам країн-членів блоку за підтримку країни на її шляху до інтеграції.

Зокрема під час візиту Зеленський:

  • зустрінеться з лідерами Європейського Союзу та держав-членів, проведе двосторонні перемовини;
  • підпише три безпекові угоди, одна з яких із Європейським Союзом.

"Безпекова угода з ЄС уперше закріпить зобов’язання всіх 27 держав-членів надавати Україні широку підтримку, попри будь-які інституційні зміни всередині", — додав він.

Він підсумував, що кожен крок — заради наближення нашої історичної мети – миру та процвітання у спільному європейському домі.

Журналісти Reuters раніше повідомляли,  що Зеленський має прибути 27 червня в Брюссель, де підпише безпекову угоду між Україною та ЄС. Зокрема, нещодавно голова Ради ЄС Шарль Мішель розіслав запрошення членам, в якому повідомив, що 27 червня відбудеться "обмін думками" з президентом Володимиром Зеленським. Вони заплановані на 15:00 за київським часом.

Офіс президента України 19 червня заявив про погодження тексту двосторонньої угоди про безпеку з ЄС. Також документ пізніше схвалила Раді Євросоюзу. Кожна з угод має спільні особливості, а їхній термін дії складає 10 років. Загалом гарантії безпеки передбачають надання Україні підтримки у низці сфер, зокрема, гуманітарній, фінансовій і військовій. Водночас країни-партнери також надають індивідуальні зобов'язання у рахування можливостей економіки, оборони тощо.

Нагадаємо, що дорогою до Брюсселя Зеленський відвідав Львів. На Личаківському цвинтарі він вшанував памʼять наших Воїнів, які віддали життя в російсько-українській війні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.06.2024 14:17