Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський запланував велику поїздку столицями європейських країн цього тижня, — Bloomberg

Президент України Володимир Зеленський планує поїздку західноєвропейськими столицями. Вона має відбутися під час Мюнхенської конференції з безпеки. Український президент шукає військову підтримку на континенті через непередбачуваність фінансування з Вашингтона.

Таку інформацію оприлюднив Bloomberg. Неназвані джерела видання розповіли, що Зеленський, імовірно, відвідає Париж та Берлін у рамках цієї поїздки.

"Очікується, що український лідер візьме участь у щорічній конференції в Мюнхені, яка відбудеться з четверга по неділю, з 15 по 18 лютого", — наводить Bloomberg слова співрозмовників.

Одне з джерел відзначило, що під час візитів президент, найімовірніше, наполягатиме на переговорах щодо гарантій безпеки.

При цьому, за інформацією журналістів, також обговорюються зустрічі в Лондоні, хоча команда Зеленського зосереджена на країнах, які ще не підписали гарантії безпеки.

Минулого тижня видання Tagesspiegel писало про те, що президент України Володимир Зеленський приїде до Німеччини на Мюнхенську безпекову конференцію. Її очільник Крістоф Хойсген відмовився підтверджувати такі чутки. При цьому він зазначив, що організатори докладають зусиль, щоби забезпечити присутність Зеленського. До речі, Київ цілком слушно не анонсує візити президента України через безпекові причини.

Нагадаємо, сьогодні Володимир Зеленський розповів, що в Україні працюватимуть над посиленням мобільних вогневих груп і збільшенням їх кількості. Також однією з умов захисту від російського терору є забезпечення всіх підрозділів українських військових снарядами, дронами та засобами радіоелектронної боротьби.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.02.2024 23:37