Фото ілюстративне. Джерело: ispc

Американська розвідка попередила про можливість іноземного втручання в президентські вибори

Іноземні вороги Сполучених Штатів Америки пристосовуватимуть свої операції до внутрішньополітичних подій у країні. Таким чином вони намагатимуться впливати на президентські вибори в листопаді 2024 року.

Про це повідомила агенція Reuters із посиланням на заяву представника розвідки США в понеділок, 29 липня, під час брифінгу.

За його словами, іноземні суб'єкти особливо зосереджені на "подіях, які відбулися цього місяця в контексті президентських виборів". Імовірно, йдеться про рішення Джо Байдена не переобиратися на другий термін і замах на кандидата в президенти Дональда Трампа.

"Ми очікуємо, що ці суб’єкти пристосуються до цих подій і включать їх у свої наративи впливу, прагнучи підірвати демократичні інститути", — додав представник розвідки США.

Він зауважив, що Росія й Іран продовжують дотримуватися тієї ж стратегії, що й на попередніх виборах президента США: перша — дискредитує Демократичну партію, інший — намагається зірвати перемогу республіканців.

Серед потенційних інструментів впливу Москви та Тегерана співрозмовник журналістів назвав використання громадян США через підставні компанії та сайти, а також маркетингові та комунікаційні фірми.

Урядові структури Китаю, за його словами, використовують власні ІТ-компанії для посилення прихованого впливу на США та сіяння розбіжностей серед американців у соціальних мережах. Водночас у розвідці вважають, що китайський уряд, імовірно, не планує впливати саме на результати виборів.

Білий дім ще раніше висловлював занепокоєння можливим втручанням Росії в цьогорічні президентські вибори та пригрозив їй наслідками, якщо такі спроби відбудуться.

Нагадаємо, декілька днів тому аналітики The Washington Post зазначали, що російське керівництво побоюється перемоги на виборах у США представниці демократів Камали Гарріс. У Кремлі переконані, що у такому випадку природа американської політики стане, на їхній погляд, "ірраціональною, непрагматичною і саморуйнівною".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.07.2024 21:17