Віктор Орбан і Володимир Путін у Москві. Джерело: Facebook-сторінка прем'єр-міністра Угорщини

"Без погодження та координації": у МЗС України відреагували на поїздку Орбана до Путіна

Рішення щодо візиту прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Москви в п’ятницю, 5 липня, угорська сторона ухвалила без погодження чи координації з Україною.

Про це йдеться у спеціальній заяві Міністерства закордонних справ України.

"У звʼязку з візитом премʼєр-міністра Угорщини Віктора Орбана до Москви 5 липня 2024 року МЗС наголошує, що рішення здійснити цю поїздку ухвалене угорською стороною без погодження чи координації з Україною", — наголосили у відомстві.

У заяві також нагадали, що для нашої держави принцип "жодних домовленостей про Україну без України" залишається непорушним, і закликали всі держави неухильно його дотримуватися.

"Єдиним реалістичним шляхом до відновлення справедливого миру залишається "Формула миру". Як засвідчив перший Глобальний саміт миру у Швейцарії, участь в якому взяла також Угорщина, понад сто держав і міжнародних організацій поділяють бачення миру засноване на повазі до територіальної цілісності України та Статуту ООН. Формат Саміту миру є ключовим майданчиком для пошуку шляхів відновлення справедливого миру", — наголосили в українському МЗС.

У відомстві підсумували, що Україна залишається конструктивно налаштованою на подальшу роботу над розвитком двосторонньої співпраці та європейської інтеграції за результатами візиту премʼєр-міністра Угорщини до Києва.

Нагадаємо, що сьогодні кремлівський диктатор Володимир Путін прийняв у Москві прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Вони розпочали переговори, одразу ж згадавши Україну. Зокрема, Путін повторив свій ультиматум для Києва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.07.2024 16:26