Фото ілюстративне зі соцмереж

Британська розвідка назвала галузь Росії, на яку найбільше впливають атаки українських дронів

Російський уряд буде особливо вразливим до цін на бензин та інші товари повсякденного вжитку. Це відбуватиметься напередодні президентських виборів 15-17 березня. Ціни, ймовірно, зростуть через атаки українських безпілотників.

Такий висновок зробило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

Британські розвідники проаналізували, як атаки українських дронів по об'єктах у Російській Федерації вплинули на нафтопереробну галузь Росії. Схоже, російські нафтопереробні потужності тимчасово скоротилися через численні удари українських безпілотників по нафтопереробних заводах на території всієї Росії.

Аналітики нагадали, що 1 березня 2024 року Росія запровадила шестимісячну заборону на експорт бензину для стабілізації цін на внутрішньому ринку на тлі зростання попиту.

"Заборона експорту зменшить тиск на постачання та дозволить Росії провести ремонт на своїх нафтопереробних заводах", — вважають аналітики.

Однак, за інформацією британської розвідки, ремонт, найімовірніше, займе більше часу, ніж зазвичай, оскільки західні санкції перешкоджають імпорту до Росії деяких необхідних компонентів.

"Російський уряд буде особливо чутливим до зростання цін на бензин та інші товари повсякденного вжитку напередодні президентських виборів 15-17 березня", — підсумували в Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, нещодавно Bloomberg повідомляв, що дохід Росії від продажу нафти та газу в лютому зріс на 80% порівняно з 2023 роком. Попри санкції, він перевищив 10 мільярдів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 09.03.2024 12:30