Жозеп Боррель. Джерело: armyinform.com.ua

Чи вплине ситуація на Близькому Сході на підтримку Києва країнами ЄС: заява Борреля

Україна залишається під першим пунктом порядку денного зустрічі Ради міністрів закордонних справ Євросоюзу. В ЄС обіцяють підтримку на такому ж рівні, як і раніше.

Про це в понеділок, 22 січня, заявив високий представник Європейського Союзу із зовнішньої політики Жозеп Боррель.

"Той факт, що ми шукаємо рішення для ситуації на Близькому Сході, не означає, що ми не продовжуємо підтримувати Україну. Першим виступатиме міністр закордонних справ України", — зазначив він.

Боррель додав, що міністри планують обговорити сталу підтримку України, а на неформальній зустрічі в Гімнічі з цього ж приводу зберуться міністри оборони.

"Не хвилюйтеся. Українцям немає про що хвилюватися. Європейська підтримка залишається такою ж сильною, як і завжди, і вона триватиме", — запевнив голова дипломатії Євросоюзу.

Своєю чергою, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, виступаючи на зустрічі Ради міністрів закордонних справ Євросоюзу, заявив, що Україна розраховує на швидкі кроки вже в першій половині 2024 року щодо відкриття переговорів про вступ до ЄС, а також закликав блок збільшити постачання зброї та затвердити довгострокову програму підтримки Києва.

Як відомо, лідери ЄС зберуться на саміт 1 лютого, щоби спробувати подолати блокування Угорщиною надання 50 мільярдів євро фінансової допомоги Україні протягом наступних чотирьох років.

Нагадаємо, декілька днів тому міністр фінансів Бельгії Вінсент Ван Петтегем на прес-конференції після Ради з економічних і фінансових питань у Брюсселі заявив, що Європейський Союз розпочав технічні роботи з реалізації пропозицій щодо використання заморожених активів Російської Федерації в інтересах України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.01.2024 14:56